MARKETINGOVÁ MOZAIKA 14 – Pornhub zachraňuje včely, SpongeBob slaví kulatiny, masakr na náměstí Nebeského klidu taky. Nejlíp se psům žije v Seattlu a šimpanzům na Instagramu. Co nového ve světě marketingu, vám poodhalí naše Mozaika.

Pro pejsky to nejlepší

Stojany na kola, patníky, dopravní značky… To všechno jsou pomocníci při uvazování psa, když třeba potřebujete na poštu nebo nakoupit. Firma DogSpot se už na tu neuctivost nemohla dívat a v ulicích Seattlu začala nabízet krátkodobý pronájem komfortně zařízených psích bud. Automatická dezinfekce po předchozím nájemníkovi, klimatizace, možnost sledování přes kameru a pes je šťastný jako blechy v jeho kožichu.

Číňanům vadí vlastní minulost

Čínská sociální síť Weibo nám prakticky ukázala, jak je země středu na tom se stabilizací společnosti, kterou se tam náš prezident jezdí učit. Leica natočila fantastický krátký film The Hunt, v němž vzdává hold lidem, kteří „nám půjčují své oči, abychom viděli“. A jako na potvoru se jedna z dějových linek týká masakru na náměstí Nebeského klidu, od něhož v červnu uplyne 30 let. Čínským soudruhům se to nelíbí, a proto slovo „Leica“ na své síti cenzurují.

Pro koho je Instagram?

Internetovým světem prosvištělo video šimpanze, který si užívá Instagram. Marně si lámeme hlavu, jestli to je dobře, nebo špatně. Nicméně v agentuře chystáme maraton filmové Planety opic.

Sběratelské figurky jako meme

Kreslený seriál SpongeBob (který je údajně určený dětem) slaví 20 let. Nickelodeon tyto kulatiny slaví speciální edicí figurek. Jenže zpodobnění postav ze slavného seriálu se od originálu liší. Jejich design odpovídá memům, které si internetový lid z nich vytvořil. Tohle nutně potřebujeme.

foto: boredpanda.com

Držať hubu

Blíží se volby do Evropského parlamentu a plakátovací plochy se plní rozesmátými obličeji politiků, kteří to myslí dobře a upřímně. Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku do světa vypustilo spot, který si skvěle a jednoduše pohrává s obřím hříbkem. Vtípek do češtiny nepřeložitelný, ale věříme, že to zvládnete…

Porno a včely

Máme tu ještě jednu slovní hříčku. Tentokrát je to v angličtině a i tentokrát si myslíme, že to zvládnou i lidé, pro něž je angličtina španělskou vesnicí. Pornhub se v kampani BeeSexual vrhl do záchrany včel. A dělá to skvěle! Tohle by mohlo pár zabedněných hlav probrat.

Jak rozbíjíte vajíčka?

Eric Cantona byl fotbalista a nyní se baví sociálními sítěmi. Naposledy pobavil svět opravdu bizarním postem, ve kterém pouští na tabletu video, v němž nějaký člověk rozbíjí vejce penisem. Cantonův výraz je na Oscara. Zatím se nám nepodařilo vypozorovat, zda se z toho stala nová globální challenge, a asi to ani nechceme vědět.