Ve spolupráci s eshopem Kytary.cz a Klubem cystické fibrózy jsme rozjeli Koncerty pro jednoho. Co je to za akci, na níž jako první vystoupil Tomáš Klus s kapelou?

Jméno zákeřné nemoci cystická fibróza zná snad každý, ale víte, co opravdu znamená pro pacienty? Jedním z nepříjemných důsledků je naprosté omezení navštěvování míst s větším počtem lidí. Může na nich totiž snadno dojít k setkání s nějakým přenašečem běžné respirační choroby nebo jiným pacientem s cystickou fibrózou – a takové setkání pak může mít fatální důsledky. Mimo jiné to znamená, že nemocní nesmějí navštěvovat koncerty. A proto jsme se rozhodli uskutečnit jedinečný projekt, který pacientům s cystickou fibrózou umožní podobný zážitek jako jakémukoli jinému milovníku hudby. Za splnění nezbytných speciálních podmínek. Uspořádáme koncert pouze pro jednoho diváka!

V plánu máme pět až šest koncertů do roka. „U vytipovaných pacientů zjišťujeme jejich hudební vkus a oblíbené kapely, a pak se snažíme oslovit někoho vhodného, kdo by dotyčnému udělal opravdu radost a byl to pro něj nezapomenutelný zážitek,“ řekl pro web Mediaguru náš elitní vedoucí Jan Javornický.

Jako první si svůj Koncert pro jednoho užila Andrea Lišková. Podívejte se, jaké to bylo.