Seznam TV má nový sportovní pořad – byli jsme u toho. Kryptoměny jsou bezpečné, až do smrti. Švábi jako pomsta ex i dokument o festivalu, jaký svět neviděl. To jsou jen některé zprávy, které jsme tentokrát vybrali do naší Marketingové mozaiky.

Spolupráce se Seznamem je Jiná liga

Televize Seznam spustila 2. února svou novou sportovní show Jiná liga, na jejímž vzniku jsme se podíleli. Trojice hvězdných moderátorů a fotbalových fanoušků Jiří Hošek, Luděk Mádl a Jindřich Šídlo se rozhodla, že divákům ukáže, jak o fotbale mluvit a nenudit. Jak to všechno probíhalo, jsme sepsali ve zvláštním článku.

Jak se dostat zákazníkům pod kůži

Konference Contagious Starter minulý týden nabídla řádnou porci informací pro marketéry i kreativce. Příklady z celého světa na jednom místě, zhuštěné do příjemné délky čtyř hodin. Pokud jste nestihli, na webu Mediaguru najdete výcuc toho nejzajímavějšího.

Google+ končí…

… a nikoho to vlastně nezajímá. Touha společnosti Google vlastnit svou jedinečnou a neopakovatelnou sociální síť snad už definitivně se dočká svého konce. 2. dubna se do věčných lovišť odebere síť, o které jste nejspíš dlouhé měsíce neslyšeli. Google+, R.I.P.

Narozeniny Novy a Facebooku

Televize Nova oslavila čtvrt století své existence, Facebook nás svou přítomností oblažuje už 15 let. Ulice, nebo šťouchání? Co vás ovlivnilo víc?

Psaní statusů jako veršotepectví

Lékař, právník, politik, herec, básník… to všechno je Ivan Langer, který použil své facebookové statusy a vytvořil z nich básnickou sbírku Sochobásně v Síti. Podle svých slov se Langer inspiroval u kaligramů Guillauma Apollinaira, které však transformoval do moderního hávu v podobě 3D. Ivan Langer je zkrátka renesanční osobnost, která ukazuje, že facebookové zevlování může být v určitém směru užitečné.

Miliardy na heslo

Smutná zpráva přišla z kanadské společnosti QuadrigaCX, která se věnuje správě kryptoměn. Její zakladatel Gerald Cotten nečekaně zemřel v Indii. Osobní rozměr tragédie překračuje doplňující informace, že Cotten byl jediným člověkem, který znal přístupové kódy, takže peníze uložené (většinou v bitcoinech) jaksi nemohou ke svým majitelům. Pod zámkem je přibližně 150 milionů dolarů.

Pojmenujte švába po bývalé lásce

Adopce zvířat je běžnou praxí v zoo po celém světě. Originálně k tomu přistoupilo Hemsley Conservation Centre v britském Kentu. Za 1,5 libry můžete dát jednomu z jejich švábů jméno po svém bývalém partnerovi či bývalé partnerce. Valentýn se blíží…

Google se sklonil před ruským medvědem

Firma Google začala v Rusku s cenzurováním svého obsahu. Začalo tak velké mazání ve vyhledávání stránek, které jsou na indexu. Google oficiálně odmítá uznat seznam zakázaných stránek, avšak praxe a také zprávy z ruské pobočky Google tvrdí opak. V současnosti plní cenzorský plán na 70 %.

Festival, jaký svět neviděl

Pamatujete si na velkolepý podvod s festivalem Fyre? Luxusní ostrov, luxusní hosté, luxusní jídlo, pití, ubytování… a luxusní ceny. To vše se zhroutilo jako domeček z karet. Netflix nyní uvádí dokumentární film, který ukazuje, jak k tomu všemu došlo. Taková Velká sázka o malé pivo 2.0.