Donald Trump asi není prvním ani posledním politikem, který chce na fotkách vypadat lépe než ve skutečnosti. Snubní prsteny pro nezadané jsou novou zacelenou dírou na trhu s nesmysly. Nový Big Lebowski nebude. Nevinná fotka odstartovala parádní řetězovou reakci. Podívejte se, co je nového ve světě internetu a reklamy.

Snubáky jsou passé, je potřeba být anti!

Důkazem, že zpeněžit se dá kdejaký nápad, jsou prsteny sebelásky (Self Love Pinky Ring – „pinky“ je slovní hříčka na pomezí anglického výrazu pro malíček, na kterém se prsten nosí, a růžovou barvou základního prstenu). Společnost Fred and Far, která je prodává, mluví o antisnubním prstenu. Je určený především single ženám a má vyjadřovat lásku sebe sama k sobě. Za 150 dolarů (i víc).

Dude v reklamě na pivo

Vzrušení zavládlo mezi fanoušky filmu Big Lebowski, neboť internetem se šířila zvěst o natočení pokračování tohoto kultovního bijáku. Nakonec se ukázalo, že jde jen o reklamu na pivo Stella Artois určenou pro finále Super Bowlu. Možná je to takhle nejlepší, dobře víme, jak to s takovým vytěžováním kultu může snadno dopadnout.

Obrazová řetězovka

Naprosto úžasná vlna se spustila na síti Reddit.com. Někdo tam postnul fotku své mámy, která drží vlastnoručně namalovaný obraz. Byl to její druhý počin v životě a bála se, že se nikomu nebude líbit…

Strhla se však fantastická řetězová reakce, kdy jiní malíři malovali mámu, jak drží obraz, dalšího malíře, který drží obraz s namalovanou mámou, která drží svůj obraz, a tak dále. Sociální sítě mohou být krásným místem.

Facebooková samoregulace

Vypadá to, že si Facebook začíná plně uvědomovat svou společenskou zodpovědnost. Není divu, už to dávno není jen zdroj zábavy a nečekaných marketingových možností. Jeho vliv dalece přesahuje původně zamýšlenou nevinnou hru zhmotněnou například v roztomilém šťouchání. Nyní Facebook přistupuje k přísnějšímu dohledu nad politickou reklamou. Vše směřuje ke květnovým volbám do Evropského parlamentu. Snahou je zajistit pokud možno čistou hru v kampani.

Na komentáře se nesahá!

Jeden ostře vyhraněný český politik, který se snaží svými extrémními názory marně vystoupit ze stínu svého slavnějšího otce, vyrukoval do boje proti mazání komentářů na sociálních sítích. Je až s podivem, kolik se tomu nesmyslnému návrhu věnuje pozornosti. Jeden z mála smysluplných textů na toto téma zveřejnil Patrik Zandl.

Upravený prezident

Americký prezident Trump prosazování své politiky staví také na své figuře, která je relativně majestátní (měří a váží přes sto kilo a cca 190 cm), a její prezentaci neponechává náhodě. Až tak, že se nechává dělat hubenějším a také si poroučí delší prsty (nikdo netuší proč). Všiml si toho web gizmodo.com. Digitální technologie jdou zkrátka hodně kupředu…

Buscemiho tvář

… což poněkud strašidelně ukazuje tato výměna obličeje, kde nebohé Jennifer Lawrence nahradili tvář Stevem Buscemim. Technologie opravdu letí kupředu. Přijde den, kdy budeme všichni Steve Buscemi.

Co to tu tak krásně voní?

Na závěr by to chtělo něco šťavnatého. Co takhle voňavou svíčku z KFC?